Dödar handdesinfektion virus? Så sköter du din handhygien.

Handdesinfektion är inte själv effektivt mot smuts där bakterier och virus sätter sig lätt. Därför är handtvätt viktigt. Med det sagt, gällande handdesinfektionens effekt mot virus så bör handdesinfektionen uppfylla kraven i en europeisk standard.

Det är viktigt att veta att handdesinfektion är ett komplement till tvål och vatten för att uppnå god handhygien. En mekanisk rengöring är därför extremt viktig, med mekanisk rengöring betyder det att du gnuggar händerna noga med tvål och vatten för att få bort smuts, bakterier och virus.

Efter att du noggrant tvättat händerna är det lämpligt att använda pappershandduk för att torka händerna helt eftersom bakterier sprids snabbare på våta ytor. Våra pappershanddukar ger en snabbare möjlighet att torka händerna och friktionen från pappershanddukarna hjälper också till att ta bort de återstående bakterierna.

Därefter desinfekterar du med handdesinfektion. Bearbeta händerna tills de är torra. Detta tar ca 20–30 sekunder.

Se filmklipp om hur du tvättar händerna här:

YouTube video

Tänk på följande för att minimera risken för smitta och smittspridning: frekvent handtvätt, särskilt före och efter toalettbesök samt innan du äter. Samt undvik att röra vid ögon, näsa och mun med dina fingrar. Det är särskilt viktigt när du har rört vid ytor som exempelvis handtag och ledstänger, vattenkranar, spolknapp, toaletter, allmänna ytor, bord, tangentbord, mus etc.

Vi på SMB finns här för dig om du behöver rådgivning och hjälp med att välja rätt produkter! Våra kontaktuppgifter finner du här.