DUO övergår till 100% miljövänliga förpackningar

Duo miljömärkt hygienpapper och handpapper

DUO övergår till 100% miljövänliga förpackningar

I vår kontinuerliga strävan efter miljövänliga produkter, transporter och förpackningar är vi glada att kunna presentera nästa steg för DUO Hygienartiklar. Från och med september 2020 producerar DUO alla transportförpackningar miljövänligt. Våra populära pappershanddukar förpackas nu i 100% återvinningsbara pappershylsor, istället för plast.

För DUOs övriga mjukpapperssortiment har vi sedan juli månad framgångsrikt gått över till att ersätta all plastemballage till ett certifierat emballage 100% återvunnen från konsumentprodukter.  Detta gäller toalettpapper, industrirullar, medicinska rullar och andra vikta handdukar.

– Till skillnad från andra aktörer, som fortsätter leverera sina pappershanddukar i plastförpackningar, anser vi det inte miljömässigt hållbart att leverera pappershanddukar i plastförpackningar. Vi tar täten i denna utveckling och hoppas att fler producenter tar sitt ansvar.

Dessa investeringar kommer inte bara att vara fördelaktiga ur hållbarhetssynpunkt, utan överensstämmer även med EU:s lagstiftning som kräver emballage i papper eller återvunnen plast.

För dig som kund kommer det bästa sist: Inget av detta kommer att påverka slutpriset. Denna investering är något som DUO gladeligen tar för att på så vis kunna pusha och förändra hygienbranschen till ett mer hållbart tänk. Inte bara i prat, utan i handling.

Vi står till ditt förfogande vid ytterligare frågor.

 

Duo Hygienpapper
Dela produkterna i din varukorg