Välkommen till SMB STÄDGROSS

Vi producerar och distribuerar hållbara rengörings- och hygienlösningar för facility management, kommersiella, industriella, livsmedels-, utbildnings- och hälso- samt sjukvårdssektorer.

Som totalleverantör erbjuder vi ett brett utbud av produkter som inkluderar allt från städutrustning, städredskap, fönsterputsprodukter och städmaskiner till hygienpapper, miljövänliga kemikalier, desinfektionsmedel, profilkläder, skydds- och säkerhetsutrustning samt städutbildningar.

SMB Städgross präglas av personligt engagemang för våra kunder och samarbetspartners. Genom ett nära samarbete hittar vi totalekonomiska lösningar som möter och matchar våra kunders behov. Vi är stolta över att idag vara ett av landets ledande innovationsföretag inom städgrossistbranschen, med städvaruhus belägna i både södra och norra Stockholm, och med kunder i de flesta segment.

Vi värdesätter långsiktiga samarbeten i alla våra relationer; både kunder och leverantörer samt medarbetare tenderar att stanna länge hos oss. Vi som arbetar på SMB Städgross delar ett gemensamt drag; en stark drivkraft för kundfokus och ett högt personligt engagemang i vårt arbete. Många har varit en del av SMB Städgross nästan sedan starten, medan andra har anslutit sig på senare år, med med sig värdefulla erfarenheter från olika områden och branscher.

SMB Städgross är ett familjeägt företag, grundat 1998, och tillsammans med våra medarbetare siktar vi på att fortsätta utveckla SMB Städgross till att bli både stora och små företags självklara val av städvaruhus!

SMB Städgross startade 1998 med en enkel idé

Vi ville bygga ett företag som en dag är ledande inom städgrossist-branschen. Ett företag som inte ser städbranschen som den är, utan som den borde vara. Ett företag som inte bara producerar och utvecklar men även utmanar och förändrar branschen.

Vi vill vara alternativet för dem som verkligen bryr sig. De som inte vill vara som alla andra, utan hellre går sin egen väg. De som tycker att framåtanda är viktigare än traditioner, och som hellre pratar om imorgon än om igår. Det är dem vi tänker på i allt vi gör. Det tänket har lett till att vi idag är ledande inom branschen. Men bara för att man är stor, behöver man inte sluta växa.

Nu när vi passerar 100 miljoner i omsättning, gör vi det samtidigt som vi utvecklar nya smarta lösningar för Sveriges entreprenörer och företagare. För oss är det fantastiskt att passera en magisk gräns och att fira ett jubileum men det får oss inte att tappa fokus från vår huvudsakliga uppgift – att göra vardagen enklare för alla våra kunder.

SMB förr i tiden

Vi håller upp servicen och ner priserna

Drivkraften bakom SMB Städgross är och har alltid varit att skapa de allra bästa förutsättningarna för våra fantastiska kunder. Ett arbete som vi anser vara viktigare i dag än någonsin tidigare. Därför ser vi till att alltid ta så lite betalt som bara möjligt av våra kunder, och samtidigt erbjuda bättre produkter och service än någon annan. Det har lönat sig. För fjärde året i rad har SMB vunnit priset årets Superföretag av Veckans affärer. Vi har vunnit fler titlar och priser än någon annan i vår branch. Det är kvitto på att det hårda arbete vi lägger ner för våra kunder lönar sig. Läs gärna mer om våra utmärkelser här.

Att lyckas med affärer handlar om att se och skapa möjligheter, om handlingskraft, innovation och viljan att ta eget ansvar. I entreprenörskapet ligger också modet att prova och viljan att ständigt förbättra. Det som gör att vi hela tiden utvecklas och blir lite bättre. När vi hittar nya behov vi kan lösa för kunden skapar vi nya möjligheter för vår verksamhet. Vi försöker ständigt utmana och våga ifrågasätta vår egen affärsmodell, att arbeta på det sättet kräver att man förstår hela ekosystemet och inte bara sin produkt eller tjänst. Vi tror att vi hittat den rätta arbetsmodellen tillsammans med våra kunder. Det är våra kunder som är Vår drivkraft. Vår passion. Anledningen till att vi går upp på morgonen.

Det tänket har lett till att vi idag har:

  • Marknadens lägsta priser.
  • Marknadens bästa och bredaste utbud.
  • Marknadens erkänt bästa och mest innovativa maskinpark.
  • En komplett serie av egenutvecklade och egenproducerade produkter av högsta kvalité.

Frågar du oss är det här bara början. Vi kommer alltid att fortsätta utvecklas. Hos oss ska du alltid få ut mer än hos någon annan. Precis som det borde vara. Läs gärna mer om våra utmärkelser här. 

SMB team Stöder våra äldre

 

Tidslinje

2023

SMB och Stockholm Städgross går samman och bildar det nya bolaget SMB STÄDGROSS, med städvaruhus i både Ursvik Norr och Västberga Söder.

2021

Har växt ur våra gamla lokaler på och flyttar in i 2000 m2 nya lokaler i Sundbyberg.

2020

Omsättning når 100 miljoner för första gången.

2018

Blir 17 anställda.

2017

I januari läggs vår 100 000:e order.

2016

Har växt ur gamla lokalerna och flyttar till Industrivägen 24.

2015

Vi utnämns bland annat till ett av Årets Superföretag av Veckans affärer.

2014

SMB utnämns till Årets Företag i Solna.

2013

Startar upp Ciroc, vårt första egna kvalitetsmärke inom kemikalier och städredskap.

2012

Köper upp göteborgsbaserade hygien- och torkpappers leverantören Duo M.

2011

Blir största återförsäljaren i Europa på Wetrok städmaskiner och städprodukter. Öppnar egen serviceverkstad för städmaskiner.

2010

Knyter oss an vår 1000:e avtalskund.

2009

SMB får den högsta AAA-ratingen.

2001

Återförsäljare åt Gipeco, Diversey, Tork, 3M, Vikan, Ettore, Wetrok, Nilfisk, m.fl

1998

SMB Städ Materiel Bolaget AB grundas i Solna.