Visar alla 19 resultat

Handskar

Handskar finns i olika varianter och material. Bland annat vinyl, nitril och latex. Vi har engångshandskar, hushållshandskar och arbetshandskar för användning i professionella miljöer som kontor, fastigheter, verkstäder, sjukvård, catering med mera. Läs nederst på sidan för mer info om olika material och användningsområden för våra handskar.


VINYL

Vinylhandskar är tillverkade av PVC samt mjukgörande ämnen för att göra handsken mer elastisk. Vinylhandskar ska inte användas i samband med hantering av fetare livsmedel samt i vårdmiljöer där det kan förekomma kontakt med kroppsvätskor. Passar till städuppgifter utan starka kemikalier, catering och serveringsuppgifter samt vårduppgifter utan kontakt med kroppsvätskor.

NITRIL

Nitrilhandskar är tillverkade av ett syntetiskt material som inte är allergiframkallande. Materialet är väldigt elastiskt och slitstarkt. Passar utmärkt till städuppgifter, hantering med livsmedel samt alla vårdsituationer. Engångshandskar utav nitril har hög hållbarhet och kan användas under längre perioder.

LATEX

Latex är en produkt som tillverkas av material från naturen. Det är ett elastiskt material som sitter tätt mot huden. Om ett litet hål uppstår dras materialet ihop och förhindrar genomträngning. Passar till städuppgifter, hantering med livsmedel samt vårdsituationer.