Oroligheterna i Europa påverkar oss alla.

Ukraina

Det är med förtvivlan vi följer händelseutvecklingen i Ukraina. Låt oss börja med att uttala vår djupaste medkänsla till alla som drabbas av den akuta situationen.

Behovet av humanitära insatser är stor för att hjälpa de som är på flykt och de som måste stanna kvar. Det finns en enorm vilja både hos våra kunder, medarbetare och i hela samhället att aktivt hjälpa medmänniskor, tillsammans gör vi skillnad.

Oroligheterna i Europa är något som vi alla påverkas av på ett eller annat sätt. Det har knappast undgått någon att kostnaderna ökat dramatiskt runt om i hela Europa. Råmaterial, energi, transporter och allmän inflation har fortsatt att öka bortom alla förväntningar, med stor negativ inverkan på produktion och distributionskostnader. För oss i städgrossist branschen är de skyhöga bränslepriserna naturligtvis något som direkt påverkar vår verksamhet och vi ser en historisk ökning av fraktpriser på grund av bränslepriset.

Vi ber om att kunder tänker till och samlar sina inköp till färre men större beställningar. Det skulle också innebära mindre kostsam beställnings- och retur­hantering, vilket är bra för både företagen, de anställda och allra främst miljön. SMB menar allvar med att ta ledar­tröjan i hållbarhetsarbetet i städgrossistbranschen och vill att våra kunder är med på detta initiativ. Denna kris har lärt oss att vi måste minska vårt behov av fossila bränslen och detta går hand i hand med att klimatutsläppen måste bort.

I spåren av denna kris har vi fått nya prisaviseringar från våra leverantörer. Vi i vår tur justerar våra priser med motsvarande procentökning den 1 maj. SMB bevakar prisutvecklingen noggrant och när priserna sjunker från tillverkarna, kommer vi naturligtvis justera ner priserna på samma sätt.

Nedan framgår leverantörsbrev från respektive producent. Samt tekniska diagram på råvarupriser de senaste 3 månaderna. Kontakta din säljare vid eventuella frågor.

MetsäSkärmavbild 2022 03 29 kl. 11.23.37TorkEssity Ny höjningAbena3M Skärmavbild 2022 04 12 kl. 14.29.20 Diversey

Prisdrivande faktorer 2022 2 scaled Prisdrivande faktorer 2022 3 scaled Prisdrivande faktorer 2022 4 scaled Prisdrivande faktorer 2022 5 scaled Prisdrivande faktorer 2022 6 scaled Prisdrivande faktorer 2022 7 scaled Prisdrivande faktorer 2022 1 scaled

Dela produkterna i din varukorg