Hygienpapper av nyfiber är det hållbara alternativet 🌱

hållbarhet

Stora skillnader mellan ny och återvunnen fiber när det gäller produktion av hygienpapper. Nyfiber är framtidens hygienmaterial.

Visste du att endast 60% av återvunnen fiber kan användas för hygienpapper? Resten blir avfall. Genom att välja hygienpapper av 100% nyfiber får du ett hållbart producerat papper av hög kvalitet.

Produktionen av hygienpapper av nyfiber förbrukar mindre energi och vatten och över 90% av råvaran kan utnyttjas vid framtagning av färdigt papper. Den färdiga produkten lämnar 20% mindre koldioxidavtryck av en rulle från återvunnen fiber. De största skillnaderna i koldioxidavtrycket beror på mängden energi och vatten som behövs för att rena returfiber och ta fram färdig papper. För att lämpa sig för hygienanvändning och för kontakt med livsmedel kräver returfiber effektiv rening, medan nyfiber är naturligt lämpligt för hygienanvändning.

Hållbarhet ligger i vår DNA. Redan från start har DUO hygienpapper producerats av nyfiber av hög kvalitet.  Vi har valt att inte kompromissa med kvalitet, produktsäkerhet eller hållbarhet. Det gör att kunder som väljer hygienpapper från DUO lämnar ett koldioxidavtryck som är cirka 20% (en femtedel) lägre en än hygienpapper av returfiber. Det är ofta de enklaste sakerna som gör livet mycket lättare. Duos hygienpapper är tillverkat av nyfiber, och är säker för kontakt med livsmedel i köket eller för rengöring och torkning i alla rum och ytor.

Med nyfiber från skogen får du inte bara det mest hygieniska mjukpappret men även den mest hållbara lösningen. Välj nyfiber för det hållbara alternativet och skapa samtidigt ett lägre koldioxidavtryck 🌱

Duo Family

 

Dela produkterna i din varukorg